Geen reacties

Ons unieke pand

Distinkt Pand in Joure, Friesland

Van olieslagerij tot interieurbeleving op een nieuw niveau. Bij ons is achter de schermen een transformatie gaande: een verbouwing met grootse ideeën. Voordat we jullie meenemen in de verbouwing, starten we met het achtergrondverhaal van het pand.

 

Vroegere olieslagerij

Het pand kent een rijke historie en heeft lange tijd dienst gedaan als olieslagerij. Na een brand in 1927 kwam het pand leeg te staan. Deze leegstand duurde voort tot Douwe Egberts het in 1932 kocht en van de oorspronkelijke vier verdiepingen er twee verdiepingen van maakt. Tot in de jaren 70 heeft het pand in dienst gestaan van Douwe Egberts. Na jaren van leegstand en vernielingen werd het pand in 2015 in gebruik genomen door Van Eijl. Een transformatie volgde.

Bob van Eijl zorgde voor een hoogwaardige invulling voor het industriële pand. Overal zijn zwart stalen kozijnen geplaatst en een karakteristieke trap is geplaatst in het hart van het pand. De combinatie van staal, glas en natuurlijke materialen zorgt voor een inspirerende energie. Het industriële karakter van het pand is altijd behouden gebleven en biedt ruimte voor verschillende bedrijven.

Van interieurbouw naar interieurbeleving

Vandaag de dag is de visie om een experience center te creëren waarin alle zintuigen geprikkeld worden. Met een pand dat van zichzelf al zoveel uitstraling heeft, nodigt het uit om de grenzen op te zoeken van wat mogelijk is. We willen bijzondere creaties laten zien, die zintuigen prikkelen en laten zien wat allemaal mogelijk is. Zelfs als je denkt dat het niet kan. Een bezoek aan ons experience center wordt een ervaring, een bijzondere belevenis. Je zult je verwonderen en verbazen. We werken samen met andere creatievelingen om zo de meest bijzondere creaties waar te maken. Zo blijven we continue streven naar creativiteit en tillen we interieurbouw naar een hoger niveau.

Die interieurbeleving wil je ervaren. Dat kan binnenkort in ons experience center. Benieuwd naar de invulling van onze bijzondere ruimte? Houd de inspiratiepagina in de gaten, binnenkort delen we meer over de verbouwing fase 1.

Meer inspiratie
Tags: Distinkt
Menu